Laten we kennismaken!

 


 

Mijn naam is Naomi Tijs, geboren op 5 oktober 1995 en opgegroeid in Hilvarenbeek. Leven en bestaan om te creëren zijn voor mij belangrijke drijfveren in het leven.  Op het moment ben ik met mijn partner woonachtig in Eindhoven, samen met onze zelfstandige Beagle genaamd Charlie. Ik ben afgestudeerd als therapeute in Traditional Chinese Medicine, BOCAM & Tui-Na therapie, QiGong/Taiji docent, Critical Alignment Yogadocent en Nieuwetijdstherapeut in spe. Door middel van mijn ervaring, creativiteit en scholing begeleid ik je graag verder om van diverse klachten af te komen en om te kunnen leven vanuit je hoogste potentieel. Hierover lees je op deze pagina later meer.

Werkervaring en scholing

Na 5 jaar werken in de fitness branche als voedingscoach, personal trainer, fitness; sport; groep les-instructrice ben ik mij gaan richten op o.a. de Traditionele Chinese Geneeskunde. Daarbij heb ik in 2018 mijn praktijk opgericht zodat ik naast mijn toentertijd huidige baan wat meer praktijkervaring op kon doen.  

Door mijn vele interesses en leergierigheid ben ik mij steeds verder gaan ontwikkelen en specialiseren in diverse geneeskunde, therapieën en visies als investering voor mijzelf en om meer van het leven te begrijpen. Uiteindelijk heeft het mij laten ervaren dat er oneindig veel mogelijkheden zijn, en de belangrijkste is voor mij diegene die mij alle kanten van mijzelf liet ontmoeten zodat ik vooral de verbinding met mijzelf vond. Soms een tikkeltje confronterend en zoekende, maar uiteindelijk toch telkens zo ontzettend bevrijdend, krachtig, verrijkend en motiverend om te genieten van mijn eigen zijn en de mogelijkheden van/in dit leven!

 

 Nu is het in eerste instantie niet mijn plan geweest een praktijk te starten. Ik kan nu vol overtuiging en enthousiasme zeggen dat ik ontzettend blij ben dat ik ook op deze manier  met anderen een rol in het hogere collectief mag deelnemen.


Mijn motivatie

Niet de therapeut kent me, maar ….. KEN JEZELF
Niet de dokter geneest, maar ….. GENEES JEZELF
Niet de kerk dicteert het geloof, maar ….. GELOOF IN JEZELF
Niet de traditionele school leert, maar ….. GROEI ZELF
Niet de gevestigde orde bepaald je gedrag, maar ….. WEES JEZELF
Niet een ander geeft zelfvertrouwen, maar ….. VERTROUW JEZELF


Samenwerken

Samenwerken met andere (vak-)disciplines en therapeuten vind ik een belangrijke pijler. Door samen de verbinding op te zoeken wanneer nodig, vormen we een sterker geheel en bereiken we meer.  

Werkzaamheden buiten de praktijk

Naast  mijn werkzaamheden in de praktijk ben ik actief in het verzorgen van diverse groepslessen bij Buitenhof Hilvarenbeek.

 

Genezing en heling 

Het verschil tussen genezing en heling
Heling is iets anders dan genezing maar gaan wel vaak samen met elkaar. Genezen ligt op de weg van de geneeskunde waarbij de symptomen worden behandeld, terwijl heling een gezonde levensstijl schept door de oorzaak van de ziekte aan te pakken en dan een betekenisvolle bestemming te creëren.

In mijn praktijk werk ik met verschillende behandelmethodes welke in afstemming worden toegepast, afhankelijk van wat aansluit. De methoden activeren vernieuwing in vastzittende patronen op verschillende lagen. 

   "in je eigen geweten ontwaken"

Heling ligt in onszelf en kan niet  in zijn geheel worden overgenomen door een ander. Het genezend vermogen stimuleren, kunnen we in onszelf en bij een ander wel aanwakkeren. Je zou kunnen zeggen dat heling op een dieper niveau plaats vindt, waar vaak ook de sleutel tot geluk en 'Xing Fu'' te vinden is: in de verbinding met onszelf.
 
Alles in ons lichaam is met elkaar verbonden, van subtiel tot niet-subtiele vorm. Deze manier van benaderen brengt onafhankelijkheid, verbinding en inzicht in onze eigen staat van zijn.
 
Door fysieke beweging zoals yoga en QiGong, Oosterse behandelmethoden zoals massage therapie en door de Nieuwetijdstherapie toe te passen kunnen we in contact komen met het gehele functioneren van onze vorm; van zenuwstelsel tot meridianenstelsel; van lymfe tot het circulatiestelsel; van orgaan tot gewricht; van het denken tot het voelen; van geest tot ziel en van de wil tot het zijn. 

Huidige Opleidingen  

2020 - 2022:  Nieuwetijdstherapie therapeute opleiding 

2020 - 2023:  Yoga docente opleiding, Critical Alignment, 

Afgeronde opleidingen

2018 -  2021:
HBO Tui-Na specialisatie - CNGO Tilburg
 
2019:              

  • Spine QiGong docent, Beijing - China 
  • Mother Nature Taiji docent, HuangShan - China           
  • HBO Psycho-Medische basiskennis, Total Health Breda


09-10-2018 - praktijk Xing Fu by Naomi opgericht
 
2018:               
Liu Zi Jue - JingXi China

2014 - 2018: 
HBO BOCAM opleiding - CNGO te Tilburg

2012 - 2014: 
MBO+, Wellness & Lifestyle - te Helicon Den- Bosch 

Bijscholingen

2022: 

  • Maya Yin Yoga - Je innerlijke kompas


2021: 

  • Oor-acupunctuur (auriculo-therapie) – Total Health 
  • Vuur Cupping - Total Health 
  • Pathologie van de vrouw/ vrouwenklachten - Total Health
  • Yoga bij kanker - Zweiersdalbijscholingen

 
 2020:             

  • Pathologie van het beweegapparaat 

Thema's

Wedergeboorte - stroom van het leven – kracht – gezondheid – vruchtbaarheid – transformatie – wijsheid –  aanpassingsvermogen - problemen oplossen - inzicht brengen in de donkere kanten van onze zijn en het leven - creatief in communicatie en expressie -genezing – verbinding – doorzetten– creatief - kwijtraken van angsten en negatieve gedachten die ziekte kunnen veroorzaken - goede sensibiliteit  – initiatie - tijd om het oude van je af te leggen - nieuwe geboorte – loslaten - wees bereid om het je oude zelf achter te laten - wees bereid om mensen, relaties en andere zaken die geen plaats meer hebben in je leven los te laten - een band met de geest – vrolijk – flexibiliteit - plezier in het leven.

Multimedia Designer
Maxwell Graphics