Fijn om kennis te maken !

 


Ontspanningsmassages, trainingen of therapie, Naomi behandelt en coacht mensen die het mooiste uit zichzelf en het leven willen halen om in vreugde 'Xing Fu ' te leven! Het uitgangspunt is dat de persoon weer in zijn of haar eigen kracht komt te staan en op weg geholpen wordt naar gezondheid en verbinding. 

De schaduwkanten van het leven of die van onszelf uiten zich vaak op een onprettige manier. Wanneer de tijd rijp is om hier naar te gaan kijken komen er vaak waarom- vragen, blinde vlekken, herinneringen en emoties tot uiting. Door hier bewust van te worden en hier bij stil te staan, komen er mogelijkheden om verbindingen met onszelf te herstellen. In dit proces worden o.a. overlevingsmechanismen en familie patronen duidelijk maar ook onze eigen wijsheid komt naar boven. Deze eigen wijsheid is jouw kracht en brengt je dichter bij jouzelf, jouw potentieel, je eigen essentie! 

Mijn naam is Naomi Tijs, geboren op 5 oktober 1995 en opgegroeid in Hilvarenbeek.  Op het moment ben ik met mijn partner woonachtig in Eindhoven, samen met onze zelfstandige Beagle genaamd Charlie en zoontje Matteo. Ik ben afgestudeerd als therapeute in Traditional Chinese Medicine, BOCAM, Tui-Na therapie en Nieuwetijdstherapie. Daarnaast ben ik actief als QiGong/Taiji docent en ben ik Critical Alignment Yoga docent in spe. 

Werkervaring en scholing

Na 5 jaar werken in de fitness branche als voedingscoach, personal trainer, fitness; sport; groep les-instructrice ben ik mij gaan richten op o.a. de Traditionele Chinese Geneeskunde. Daarbij heb ik in 2018 mijn praktijk opgericht zodat ik naast mijn toentertijd huidige baan wat meer praktijkervaring op kon doen.  

Mijn motivatie

Niet de therapeut kent me, maar ….. KEN JEZELF
Niet de dokter geneest, maar ….. GENEES JEZELF
Niet de kerk dicteert het geloof, maar ….. GELOOF IN JEZELF
Niet de traditionele school leert, maar ….. GROEI ZELF
Niet de gevestigde orde bepaald je gedrag, maar ….. WEES JEZELF
Niet een ander geeft zelfvertrouwen, maar ….. VERTROUW JEZELF

Samenwerken

Samenwerken met andere (vak-)disciplines en therapeuten vind ik een belangrijke pijler. Door samen de verbinding te vinden waar nodig, worden krachten gebundeld. Samen bereiken we meer.  

Werkzaamheden buiten de praktijk

Naast  werkzaamheden in de praktijk ben ik actief in het verzorgen van diverse groepslessen en cursussen. Zie hier het lesrooster

 

Genezing en heling 

Het verschil tussen genezing en heling
Heling is iets anders dan genezing maar gaan wel vaak samen met elkaar. Genezen ligt op de weg van de geneeskunde waarbij de symptomen worden behandeld, terwijl heling een gezonde levensstijl schept door de oorzaak van de ziekte aan te pakken en dan een betekenisvolle bestemming te creëren.

In mijn praktijk werk ik met verschillende behandelmethodes welke in afstemming worden toegepast, afhankelijk van wat waarop aansluit. De methoden activeren vernieuwing in vastzittende patronen, op verschillende lagen. 


 "in je eigen geweten ontwaken"

Heling ligt in onszelf en kan niet  in zijn geheel worden overgenomen door een ander. Het genezend vermogen stimuleren, kunnen we in onszelf en bij een ander wel aanwakkeren.

Uiteindelijk dragen we een een eigen verantwoordelijkheid. Wanneer we deze kunnen dragen met mededogen en een gelijkwaardig oog, kan heling op een dieper niveau plaats vinden, waar vaak ook de sleutel tot geluk en 'Xing Fu'' te vinden is: in de verbinding met onszelf.
 
Alles in ons lichaam is met elkaar verbonden, van subtiel tot niet-subtiele vorm. Deze manier van benaderen brengt onafhankelijkheid, verbinding en inzicht in onze eigen staat van zijn.
 
Door fysieke bewegingsvormen zoals Alignment Yoga en QiGong, Oosterse behandelmethoden zoals massage therapie en het toepassen van tools uit de Nieuwetijdstherapie, kunnen we in contact komen met het gehele functioneren van onze vorm; van zenuwstelsel tot meridianenstelsel; van lymfe tot het circulatiestelsel; van orgaan tot gewricht; van het denken tot het voelen; van geest tot ziel en van de wil tot het zijn. 

Huidige Opleidingen  

2020 - 2024:  Yoga docente opleiding, Critical Alignment, 

Afgeronde opleidingen

2020 -  2023: 

HBO Niv. Nieuwetijdstherapie therapeute 

2018 -  2021:
HBO Niv. Tui-Na specialisatie - CNGO Tilburg
 
2019:              

 • Spine QiGong docent, Beijing - China 
 • Mother Nature Taiji docent, HuangShan - China           
 • HBO Psycho-Medische basiskennis, Total Health Breda


09-10-2018 - praktijk Xing Fu by Naomi opgericht
 
2018:               
Liu Zi Jue - JingXi China

2014 - 2018: 
HBO Niv. BOCAM opleiding - CNGO te Tilburg

2012 - 2014: 
MBO+, Wellness & Lifestyle - te Helicon Den- Bosch 

Bijscholingen

2024

 • Voetreflex 13 chakra's & immuunsysteem actief, ontwikkelingen in de nieuwe tijd - Soleil


2023: 

 • Dorn Therapie  - Mood massage opleidingen
 • Persoonlijkheid  (stoornissen ) - Connext College
 • Bekkenmassage - Zonnevlecht
 • Reiki de eerste graad - Perishtè
 • Nieuwetijdshealer 1e graad - Nieuwetijdstherapie opleiding


2022: 

 • Maya Yin Yoga - Je innerlijke kompas


2021: 

 • Oor-acupunctuur (auriculo-therapie) – Total Health 
 • Vuur Cupping - Total Health 
 • Pathologie van de vrouw/ vrouwenklachten - Total Health
 • Yoga bij kanker - Zweiersdalbijscholingen

 
 2020:             

 • Pathologie van het beweegapparaat 

Thema's

Wedergeboorte - stroom van het leven – kracht – gezondheid – vruchtbaarheid – transformatie – wijsheid –  aanpassingsvermogen - problemen oplossen - inzicht brengen in de donkere kanten van onze zijn en het leven - creatief in communicatie en expressie -genezing – verbinding – doorzetten– creatief - kwijtraken van angsten en negatieve gedachten die ziekte kunnen veroorzaken - goede sensibiliteit  – initiatie - tijd om het oude van je af te leggen - nieuwe geboorte – loslaten - wees bereid om het je oude zelf achter te laten - wees bereid om mensen, relaties en andere zaken die geen plaats meer hebben in je leven los te laten - een band met de geest – vrolijk – flexibiliteit - plezier in het leven.

Multimedia Designer
Maxwell Graphics