Corona QiGong

Corona & Medische QiGong

Wanneer?

Wanneer wij in kleine groepen, met gepaste afstand weer les mogen geven.

Wat is Medische QiGong? 

QiGong oefeningen verbeteren de zuurstofopname en de algehele circulatie in het lichaam. Ze verhogen de weerstand, verminderen stress en zorgen voor een sneller herstel na ziekte.

Ze kunnen worden gebruiken bij het verminderen van ernstige longklachten zoals COPD, astma en longemfyseem. Je kunt zelfs liggend of op een stoel beginnen met oefenen. 
De resultaten bij driemaal 20 minuten oefenen per dag zijn voelbaar, een betere conditie, een terugwinning van mobiliteit, minder benauwdheid of hoesten tot aan volledige afwezigheid daarvan is wat je kunt ervaren.

Corona

Corona zorgt voor vele kleine bloedinkjes in de longen. Daarom is het extra effectief om deze qigong therapie aan te vullen met het gebruik van acupunten. In Japan worden door medici de laatste 20 jaar steeds meer acumagneten  toegepast: dat is het plakken van magneetjes op accupunten. Deze kleine pleistertjes hebben het voordeel dat ze vijf dagen op het lichaam blijven zitten. Ze versterken continu de positieve uitwerking van de qigongserie zoals een meetbare hogere zuurstofopname. 
 

 

Hulpmiddelen bij herstel

Bij corona plakken we magneetjes van 6000 Gauss op punten van de longmeridiaan (Lo 1, 2 en 9) en op Ren Mai 17 (in Japan wordt deze meridiaan Jenn Mo genoemd). In de acute en hevige fase wanneer er vele bloedingen zijn, op de ic dus, zou een aanvulling met enkele bloedstelpende acupunten verstandig zijn. Dit omdat Corona kleine bloedinkjes in de longen veroorzaakt. 
Na de ic wanneer de cliënt ernstig is uitgeput helpt ook het stimuleringspunt van de nieren (Ni7).
Uit ervaring blijkt dat voor het verminderen of genezen van veel longklachten het gebruik van de Qigong serie vaak al afdoende is. Het zelfgenezend vermogen van de mens is groot en zou gestimuleerd mogen worden om sneller op te knappen. Andere onderdelen van de TCM zoals kruiden en de voedingsleer dragen hier ook aan bij. 

Medische QiGong is gericht op het herstel na ziekte en op klachten waarbij alle organen, de bloedcirculatie, het zenuwstelsel en het immuunsysteem worden versterkt. Bijvoorbeeld bij reuma, artrose en astma.
Je werkt aan:

  • coördinatie 
  • uithoudingsvermogen
  • lenigheid ( flexibiliteit )
  • snelheid (timing )
  • kracht 
  • evenwichtigheid ( balans )