Wat is een trauma?

Pagina onder constructie

Emotional Freedom techniques ( EFT)

Leven vanuit je oorspronkelijke eigen kracht. Met een stabiel en duidelijk gevoel van eigenwaarde en zelfrespect. Geen last meer hebben van fobieën, angsten en spanningen. Een echte, reële mogelijkheid?

Gary Craig heeft EFT ontwikkeld. Een buitengewone effectieve methode om negatieve emoties die blokkades in het gevoelsleven, lichaam en geest vormen, op te sporen en voorgoed te neutraliseren.

Gebaseerd op indrukwekkende ontdekkingen op het gebied van de subtiele energieën in het lichaam, heeft EFT middels klinisch onderzoek bewezen op zijn minst 80% van alle negatieve emoties te kunnen verwijderen. 

Onder andere traumatische ervaringen, fobieën, spanningen en stress, woede, verslavingen, verdriet, nervositeit, angsten, de gevolgen van allerlei vormen van misbruik, depressie, jaloezie, schuldgevoelens.

  • EFT werkt vaak waar andere methodes geen oplossing konden bieden
  • Het werkt snel en zachtaardig
  • EFT werkt goed bij hooggevoeligheid, naast de Nieuwetijdstherapie
  • De resultaten zijn doorgaans permanent
  • Er komen geen medicijnen of apparatuur aan te pas
  • Kan door eenieder op zichzelf worden toegepast


Deze behandeling bevat het basisgereedschap om de kwaliteit van uw leven ingrijpend te verbeteren. Ik wens U veel succes en emotionele vrijheid toe”. Gary Craig

Ontregeling van het energiesysteem, hoe gebeurd dat?

Bij EFT is er geen sprake van een pijnlijk proces. Het is pijnloos.

De energiestroom in het lichaam kan worden vergeleken met die in een TV toestel. Zolang de energie namelijk op normale wijze door de TV stroomt, zijn het geluid en het beeld normaal.
Maar wat zou er gebeuren als er met een schroevendraaier flink in heel die ‘elektronische spaghetti’ gepookt zou worden? De stroom van de elektriciteit zou daarmee flink ontregeld worden of een andere route daarvan bewerkstelligd worden en een elektrische ‘zzzzzt ‘in de TV zal het gevolg zijn. 

Het beeld en geluid zal aan helderheid verliezen en de TV zou dan zijn eigen versie van ‘negatieve emotie’ tentoonspreiden.

Op dezelfde wijze ervaren wij een elektrische ‘zzzzt’ effect van binnen, als ons energiesysteem in onbalans raakt. Hef die ‘zzzzzt’ op (door de juiste meridiaan punten te kloppen) en de negatieve emotie verdwijnt.  

De tussenstap, de ontbrekende schakel

De ‘behandel de herinnering’ methode wordt erg twijfelachtig in het licht van deze ontdekking. Bij deze methode wordt aangenomen dat traumatische herinneringen de directe oorzaak zijn van emotionele onrust in iemand. Maar dat is niet zo. Er is een tussenstap, een ontbrekende schakel tussen de herinnering en de emotionele onrust.

En die ontbrekende schakel is de ontregeling van het energiesysteem van het lichaam. Het is juist die ontregeling, die ‘zzzzzzt’, die de direct oorzaak van de emotionele onrust is. 

  
Waarom last van herinneringen?

Als een herinnering geen ontregeling van het energiesysteem van het lichaam veroorzaakt, dan kan de negatieve emotie niet ontstaan:

Stap 1=
Scan
Als stap 2 niet plaatsvindt zal stap 3 dan onmogelijk in werking treden. Vandaar:
Als een herinnering geen ontregeling van het energiesysteem van het lichaam veroorzaakt, dan kan de negatieve emotie niet ontstaan.

Dat is de reden waarom sommige mensen last hebben van hun herinneringen en anderen niet. Het verschil is dat het energiesysteem van sommige mensen de neiging heeft in onbalans te raken als zij een dergelijke herinnering beleven en anderen niet. Met deze informatie in gedachte is het makkelijk om te zien dat de ‘de behandel de herinneringen’ methode de plank misslaat. Die behandelt wel het geheugen maar slaat stap 2 over. Dat is ook waarom sommige mensen ertoe neigen zich slechter te voelen. Doordat conventionele psychologie op herinneringen mikt, maar niet op hun oorzaken; de ontregelingen in het energiesysteem. 

Hoe EFT werkt

Behandeling van stap 1, door van iemand te vragen om een belastende herinnering zo levendig mogelijk te herleven, veroorzaakt nog meer ontregeling van het energiesysteem. En dat betekend meer pijn, niet minder. Als stap 2 behandeld wordt in plaats van stap 1 zou er geen pijn zijn. Het energiesysteem wordt dan in balans gebracht (door op de juiste wijze te kloppen) en de negatieve emotie te vervangen door innerlijke rust. 
Het resultaat is een snelle bevrijding, omdat de ware oorzaak aangepakt wordt. En dat is wat er meestal gebeurt met EFT.

Even terug nu naar de Ontdekkingsverklaring: “De oorzaak van ALLE negatieve emoties, is een ontregeling in het energiesysteem van het lichaam.” Dat houd in: alle angsten, fobieën, woede, smart, onrust, depressies, traumatische herinneringen, PTSD, zorgen, schuldgevoelens en alle beperkende emoties bij sporten, zakendoen, en kunstzinnige uitingen. 
Dat is een behoorlijk allesomvattende lijst en bevat  zowat alle beperkende emoties die we kunnen ervaren. Anders gezegd, het betekent dat al deze negatieve emoties dezelfde oorzaak hebben… een elektrische “zzzzzt” in het lichaam. Dat betekend ook…dat ze allemaal geneutraliseerd kunnen worden op een soortgelijke wijze.

Verdriet heeft dezelfde basisoorzaak als onrust, depressie, schuldgevoel, angst en de instorting van een honkbalspeler die aan slag is. Dit “één-oorzaak” idee is ook een zegen voor professionele psychologen, maatschappelijk werkers etc. zij zijn gewend aan een eindeloos, immer veranderend aantal verklaringen voor schijnbaar talloze emotionele zorgen en kwalen van hun cliënten. Te leren dat er slechts één oorzaak is, vereenvoudigt hun taak aanzienlijk.