Therapie

Behandelingen en consulten 

Intake 60 a 90 minuten, € 61,50 euro
Vervolg 60 minuten, € 51,50 

Ontspanningsmassages 

Behandeling op; rug, schouders, nek, hals, gezicht, armen, handen, buik, been en bilspieren en voeten

Tarieven 
30 minuten: € 31,50
45 minuten: € 41,50
60 minuten: € 51,50
75 minuten: € 61,50
90 minuten: € 71,50


 Bindweefsel massage


Bindweefsel (fascia) is zacht weefsel dat in het lichaam een netwerk vormt. Het is een vlies dat door het gehele lichaam loopt, om botten, organen zoals hart en longen, spieren en zenuwen.  De fascia verbind al deze structuren met elkaar. 

In zowel de fascia als in de spieren kunnen kleine, harde knoopjes ontstaan, in grootte variërend van speldenknop tot kikkerformaat, die pijn kunnen veroorzaken. 

Door de relatie die het cranio-sacrale systeem met verschillende ander fysiologische systemen heeft, zoals ademhaling, bloedsomloop, zenuwstelsel, endocriene en musculoskeletale systemen, vindt er wederzijdse beïnvloeding plaats bij verandering in functioneren. Dat wil zeggen dat wanneer een bepaald systeem door bijvoorbeeld stress anders gaat functioneren, dat een ander systeem daar ook van slag kan raken. Gevolgen kunnen zijn;

  • stijve spieren, krachtverlies
  • rug, schouder, nek klachten. 
  • darm/spijsvertering problemen, hoge bloeddruk, verhoogde ademhaling, migraine etc.


Binnen het bindweefsel vindt een beweging plaats die we het craniosacraal ritme noemen. Dit ritme is onafhankelijk van ademhaling en hartslag. 

Door cupping wordt ontspanning bereikt in het fasciaal systeem, waarvan het durale membraam systeem een zeer centraal deel uitmaakt. Doordat het durale membraam systeem tot ontspanning komt geeft dit het lichaam de mogelijkheid  tot herstel van het verloren gegane evenwicht.
 

 Acupressuur 

  • Chi is het begin van leven en stroomt door meridianen
  • waar chi stroomt, daar gaat het bloed naartoe
  • voldoende chi zorgt ervoor dat cellen zich goed ontwikkelen en goed functioneren.

 

Meridianen zijn energiebanen, te vergelijken met een wegen, waarbij de tankstations de acupunten zijn

Organen, het zenuwstelsel, de bloedsomloop etc. zijn afhankelijk van de chi-stroom in het lichaam. Plaatsen waar de het stagneert hebben meteen effect op het functioneren van deze weefsels. Hierdoor kunnen er klachten ontstaan. 

Een gezond lichaam bevat een bepaalde hoeveelheid energie welke ongeveer overal hetzelfde niveau heeft. Dat wil zeggen dat er in het bovenlichaam en onderlichaam ongeveer evenveel energie aanwezig is. Er is dan vrije doorstroming van energie. Als het energieniveau van een bepaald deel van het lichaam veel hoger of lager is dan het gemiddelde kan men concluderen dat er een blokkade is. Het weefsel is rood en heet of (te) warm bij een teveel aan energie. 
Om zo’n blokkade op te heffen kan men, de acupunctuurpunten rondom de plek met elkaar verbinden. Men kiest eerst de punten die zich op dezelfde meridiaan bevinden en verbindt deze punten met elkaar om het tussenliggende traject in evenwicht te brengen. 


Als de blokkade zich niet tussen de twee punten op het meridiaan-traject bevindt, kan men ook andere mogelijke puntcombinaties onderzoeken. (bijv. ‘commandopunten’ van de vijf elementen). De acupunctuurpunten staan niet alleen met elkaar in verbinding door de reeds vermelde meridianen, maar ook op de vele andere manieren. Ieder punt heeft dus een werking op spieren en weefsels in de onmiddellijke nabijheid; op het verloop van de energie in de hele meridiaan waarop het punt ligt, en op het functioneren van het orgaan dat bij de meridiaan hoort.  Dit alles beïnvloedt de keuze van de te behandelen punten.