Informatie en Tarieven

Algehele lichaams ontspanning en energetische massage & acupressuur, Guasha en Moxa behandelingen


Tarieven:
30 minuten: 31,50
45 minuten: 41,50
60 minuten: 51,50
75 minuten: 61,50
90 minuten: 71,50

massage hilvarenbeek

Wat is Moxeren, warmte-therapie?

Moxa stift bevat Bijvoetskruid, een kruid dat ook in het westen bekend staat om zijn geneeskrachtige werking. Met een brandende moxa-stick die gemaakt is van samengeperst Bijvoetskruid behandel je acupunten en gebieden van het lichaam. De warmte wordt op verschillende manieren in het lichaam en de meridianen gebracht. Zo kunnen punten, meridianen of grotere gebieden van het lichaam verwarmd en geactiveerd worden. Moxa geeft een constante warmte, bevat vitamine A, B, C en D en etherische stoffen die (gedeeltelijk) door de huid en meridianen worden opgenomen en daardoor bijdragen aan het genezingsproces. Het is een methode die bijzonder werkzaam is bij koude, zwakte, slapte, stijfheid en een gebrek aan energie. Ook wordt het gebruikt om gestagneerde energie weer op gang te brengen.

Moxa lamp: Therapeutische infarood lamp met een coating van een minerale formule van 33 elementen! 
1. Verminderd pijn in botten spieren en gewrichten 
2. Ontspant spierspasme en overbelasting
3. Verminderd pijnlijke zwellingen
4. Verbeterd microcirculatie in je weefsels
5. Iymfe en bloed circulatie verbetering
6. Verbeterd activiteit van het zenuwstelsel 


Deze mineralenplaat straalt een speciale band van elektromagnetische golven.  Hij wordt in de praktijk gebruik indien nodig bij een TuiNa of een ontspanningsmassage. Een goede aanvulling op koude syndromen en biedt extra ontspanning, energie.

Moxa hilvarenbeek

Wat is Guasha

Gua betekend: schrapen
Sha betekend: zandkorrels, hiermee worden de rode puntjes bedoeld die verschijnen bij het schrapen. 

Guasha, deze schraaptechniek zorgt ervoor dat afvalstoffen worden losgemaakt, zodat deze beter door ons lichaam kunnen worden verwerkt en waardoor een betere doorstroming van qi en bloed ontstaan. 

Guasha Hilvarenbeek

Wat is acupressuur 

Chi/qi is het begin van leven. Elke cel is gevormd en ontstaan uit Chi. Door een goede doorstroming van qi in de meridianen kan een cel zich goed ontwikkelen en goed functioneren. Organen, het zenuwstelsel, de bloedsomloop etc. zijn afhankelijk van de qi-stroom in het lichaam. Plaatsen waar de qi stagneert hebben meteen effect op het functioneren van deze weefsels. Hierdoor kunnen er klachten ontstaan. 

In een gezond lichaam heeft de energie overal ongeveer hetzelfde niveau. Er is dan vrije doorstroming van energie. Als het energieniveau van een bepaald deel van het lichaam veel hoger of lager is dan het gemiddelde kan men concluderen dat er een blokkade is. Het weefsel is rood en heet of (te) warm bij een teveel aan energie. Om zo’n blokkade op te heffen kan men, de acupunctuurpunten rondom de plek met elkaar verbinden. Men kiest eerst de punten die zich op dezelfde meridiaan bevinden en verbindt deze punten met elkaar om het tussenliggende traject in evenwicht te brengen. (Meridianen zijn energiebanen, te vergelijken met een wegen, waarbij de tankstations de acupunten zijn)

Als de blokkade zich niet tussen de twee punten op het meridiaan-traject bevindt, kan men ook andere mogelijke puntcombinaties onderzoeken. (bijv. ‘commandopunten’ van de vijf elementen). De acupunctuurpunten staan niet alleen met elkaar in verbinding door de reeds vermelde meridianen, maar ook op de vele andere manieren. Ieder punt heeft dus een werking op spieren en weefsels in de onmiddellijke nabijheid; op het verloop van de energie in de hele meridiaan waarop het punt ligt, en op het functioneren van het orgaan dat bij de meridiaan hoort.  Dit alles beïnvloedt de keuze van de te behandelen punten.

Acupunctuur Hilvarenbeek


Wat is de werking van de infrarood jade-steen mat?
Tekst.

Ontspanningsmassage Hilvarenbeek