Mijn missie

"Een leven met ervaringen kan ervoor zorgen dat we dichter naar onszelf toe bewegen!"  "Soms raken we uit evenwicht en kunnen dan niet meer luisteren naar ons eigen natuurlijke ritme of voelen dat we niet meer in onze eigen kracht staan" .

Mijn naam is Naomi Tijs en ik ben TCM/Tui-Na therapeut, Critical Alignment Yoga/ QiGong docent en Nieuwetijdstherapeut in spe. Met mijn ervaring, creativiteit en scholing begeleid ik je graag om zelf inzichten en licht te brengen in jouw leven. Dat wil zeggen: het zelf-genezende vermogen stimuleren en leven vanuit je hoogste potentieel.

Mijn motivatie

We bestaan om te creëren 

Mijn waarden en thema's

Niet de psycholoog kent me, maar ….. KEN JEZELF
Niet de dokter geneest, maar ….. GENEES JEZELF
Niet de kerk dicteert het geloof, maar ….. GELOOF IN JEZELF
Niet de traditionele school leert, maar ….. GROEI ZELF
Niet de gevestigde orde bepaald je gedrag, maar ….. WEES JEZELF
Niet een ander geeft zelfvertrouwen, maar ….. VERTROUW JEZELF

( boek genezen met alle zintuigen ) 
 

Wedergeboorte - stroom van het leven – kracht – gezondheid – vruchtbaarheid – transformatie – wijsheid –  Aanpassingsvermogen - problemen oplossen - brengt inzicht in de donkere kanten van de mens - creatief in communicatie en expressie -genezing – verbinding – doorzetten– creatief - kwijtraken van angsten en negatieve gedachten die ziekte kunnen veroorzaken - goede sensibiliteit  – initiatie - tijd om het oude van je af te leggen - nieuwe geboorte – loslaten - wees bereid om het je oude zelf achter te laten - wees bereid om mensen, relaties en andere zaken die geen plaats meer hebben in je leven los te laten - een band met de geest – vrolijk – flexibiliteit Genezing en heling 

Het verschil tussen genezing en heling
Heling is iets anders dan genezing maar gaat wel vaak samen met elkaar. Genezen ligt op de weg van de (Chinese) geneeskunde waarbij de symptomen worden behandeld, terwijl heling een gezonde levensstijl schept door de oorzaak van het lijden en de ziekte aan te pakken en dan een betekenisvolle bestemming te creëren.

In mijn praktijk werk ik met  verschillende behandelmethodes afgestemd op  hetgeen wat mogelijk en van toepassing is.

            "in je eigen geweten ontwaken"

Heling ligt in onszelf en kan niet worden overgenomen door een ander. Het zelf-genezend vermogen stimuleren, kunnen we in onszelf en bij een ander wel aanwakkeren. Je zou kunnen zeggen dat heling op een dieper niveau plaats vindt, waar vaak ook de sleutel tot geluk en 'Xing Fu'' te vinden is: in onszelf. Wanneer we het begrijpen en voelen, hoeven we het niet meer te snappen!

Alle methoden die ik toepas activeren verandering in patronen. Evenwichtigheid en vernieuwing worden gestimuleerd. Je opent zelf nieuwe deuren doordat het bewustzijn zich mee 'ont-wikkelt'.

Diverse methodes worden met lichaamswerk gecombineerd met als simpele reden; als we balans willen krijgen in alles dat wat ons vormt, zal ook alles in beweging gezet mogen worden, wat op dat moment in beweging gezet mag worden.

Alles in ons lichaam is met elkaar verbonden, van subtiel tot niet-subtiele vorm. Lichaamswerk biedt meer onafhankelijkheid en inzicht in onze eigen staat van zijn. Het beïnvloedt het gehele functioneren van onze vorm; van zenuwstelsel tot meridianenstelsel; van lymfe tot het circulatiestelsel; van orgaan tot gewricht; van het denken tot het voelen; van geest tot ziel en van de wil tot het zijn. 

Werkervaring en scholing

Na 5 jaar werken in de fitness branche als voedingscoach, personal trainer, fitness; sport; groep les-instructrice ben ik mij gaan richten op o.a. de Traditionele Chinese Geneeskunde. Daarbij heb ik in 2018 mijn praktijk opgericht.
Naast het verzorgen van CAYoga en QiGong bij Buitenhof Hilvarenbeek ben ik 2 jaar actief geweest als Tai Chi/QiGong docent bij het Centrum Natuurlijke Gezondheid Ontwikkeling te Tilburg, ook heb ik hier lesgegeven op de BOCAM opleiding in mijn specialisatie; Spine QiGong.

Huidige Opleidingen  

2020 - 2022:  Nieuwetijdstherapie therapeute opleiding 

2020 - 2023:  Yoga docente opleiding, Critical Alignment,
2021 - 2022: HBO+ Tui-Na specialisatie - CNGO Tilburg

Afgeronde opleidingen

2018 -  2020:
HBO Tui-Na specialisatie - CNGO Tilburg
 
2019:              

  • Spine QiGong docent, Beijing - China 
  • Mother Nature Taiji docent, HuangShan - China           
  • HBO Psycho-Medische basiskennis, Total Health Breda


09-10-2018 - praktijk Xing Fu by Naomi opgericht
 
2018:               
Liu Zi Jue - JingXi China

2014 - 2018: 
HBO BOCAM opleiding - CNGO te Tilburg

2012 - 2014: 
MBO+, Wellness & Lifestyle - te Helicon Den- Bosch 

Bijscholingen

2022: 

  • Maya Yin Yoga - Je innerlijke kompas


2021: 

  • Oor-acupunctuur (auriculo-therapie) – Total Health 
  • Vuur Cupping - Total Health 
  • Pathologie van de vrouw/ vrouwenklachten - Total Health
  • Yoga bij kanker - Zweiersdalbijscholingen

 
 2020:             

  • Pathologie van het beweegapparaat 

Multimedia Designer
Maxwell Graphics