Genezing en heling 

Het verschil tussen genezing en heling
Heling is iets anders dan genezing maar gaat wel vaak samen met elkaar. Genezen ligt op de weg van de (Chinese) geneeskunde waarbij de symptomen worden behandeld, terwijl heling een gezonde levensstijl schept door de oorzaak van het lijden en de ziekte aan te pakken en dan een betekenisvolle bestemming te creëren.

In mijn praktijk werk ik met  verschillende behandelmethodes afgestemd op  hetgeen wat mogelijk en van toepassing is. 

Heling ligt in onszelf en kan niet worden overgenomen door een ander. Het zelf-genezend vermogen stimuleren, kunnen we in onszelf en bij een ander wel aanwakkeren. Je zou kunnen zeggen dat heling op een dieper niveau plaats vindt, waar vaak ook de sleutel tot geluk en 'Xing Fu'' te vinden is: in onszelf. Wanneer we het begrijpen en voelen, hoeven we het niet meer te snappen!

Alle methoden die ik toepas activeren verandering in patronen. Evenwichtigheid en vernieuwing worden gestimuleerd. Je opent zelf nieuwe deuren doordat het bewustzijn zich mee 'ont-wikkelt'. 

Diverse methodes worden met lichaamswerk gecombineerd met als simpele reden; als we balans willen krijgen in alles dat wat ons vormt, zal ook alles in beweging gezet moeten worden, wat op dat moment in beweging gezet mag worden. 

Alles in ons lichaam is met elkaar verbonden, van subtiel tot niet-subtiele vorm. Lichaamswerk biedt meer onafhankelijkheid en inzicht in onze eigen staat van zijn. Het beïnvloedt het gehele functioneren van onze vorm; van zenuwstelsel tot meridianenstelsel; van lymfe tot het circulatiestelsel; van orgaan tot gewricht; van het denken tot het voelen; van geest tot ziel en van de wil tot het zijn.


 

 

"Een leven met ervaringen kan ervoor zorgen dat we dichter naar onszelf toe bewegen. Soms raken we uit evenwicht en kunnen dan niet meer luisteren naar ons eigen natuurlijke ritme of voelen dat we niet meer in onze eigen kracht staan"